Bulbophyllum weberi

Bulbophyllum weberi bụ ụdị orchid dị na mkpụrụ ndụ Bulbophyllum

Bulbophyllum weberi (as Cirrhopetalum thouarsii) - Curtis' 72 (Ser. 3 no. 2) pl. 4237 (1846).

Dị ka ekwuru n' akwụkwọ Orchids nke Philippines, okwu ndị Bulbophyllum weberi ndị Bulbophyllum baucoenese, Cirrhopetlumalum baucoense, na Cirrhopetalum weberi.  Ọ na-agbasa na Philippines.

Aha a na-akpọ Bulbophylum weberi bụ Weber's bulbophyllum n'ihi CM Weber mmetụta ya, nwoke ahụ weere ụdị ụdịdị ahụ.  Ames mbụ ya Bulbophyllum weberi na Philippine Journal of Sciences na 1912. Dr. Karl Senghas kenyere ya na genus Cirrhopetalum na Schlecter's Orchidean na 1983. (Cootes, Banks,&Titmuss., 2001., odo pg.56) Orchid a na-  ma nwee mmetụta na agba aja aja.  Ọ na-etolite n'ụzọ ziri ezi na sympodial.  Ọ na-enwekarị ihe dị ka onye iri.  Petals bụ triangular na ọ na-eto n'okpuru ogwe osisi na elu ihe dị ka mita 1500. (Cootes, J., Banks.PD,&Titmuss,D.2001., pg.56)

Dorsal sepal nke B. weberi bụ kpamkpam odo na-acha ọcha blotches, nakwa na ogologo multicellular n'ụdị apical.  Na B. weberi, nke nke sepal azụ azụ dị, na abụọ ole na ole soken unicellular (nke dị na abụọ) ma ọ bụ trichomes bicellular na obere nkụda ikike.  aka apical nke sepal abaxial (mpụta) n'elu nwere stomata, etinyekwara ya na nkụda akwụkwọ.  Achọpụtara ihe nke ihe ndọ na mpụta (abaxial) ngwaọrụ rugose elu, nakwa na trichomes na stomata.  Na nso ntutu isi, a ekiri ekiri ndụ dị ka ọ bụrụ papillae conical nwere ikike izi striate, mmemme na ntutu apical.  (Kowalkowska, AK Turzynski, S. Kozieradzka-Kiszkurno, M. et al. 2017)


Ntụaka

dezie

(Cootes, J., Banks, P., D., & Titmuss, D., Orchids nke Philippines ., "Cirrhopetalum weberi.", 2001.)